Feltöltve:

Kelrolád raguleves

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kakukkfű2 darab
tejföl2 dl
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj4 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
fokhagymagerezd1 darab
liszt1 evőkanál
cukkini50 dekagramm
zöldség2 darab
tárkonyecet1 teáskanál
20 cm széles alufólia1 darab
kellevél3 darab

Elkészítés

1. lépés

Kelrolád raguleves elkészítés 1. lépés képe

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 5-6 cm-es darabokra feldaraboljuk. A cukkinit káposztareszelőn lereszeljük. Az olajban a felaprózott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük,belerakjuk a lereszelt cukkinit, kevés sót, borsot, kakukkfüvet és 3-4 percig fedő alatt dinszteljük. Közben 2 l vizet a húsleveskockákkal felrakunk főni egy szélesebb fazékba.

2. lépés

Kelrolád raguleves elkészítés 2. lépés képe

Az alufóliára ráterítjük a megmosott kelleveleket, majd rákanalazzuk a megpárolódott cukkinit. Erre rárakjuk a zöldségeket, ezután roládszerűen óvatosan feltekerjük, a két végét szorosan összecsavarjuk és a levesalapba belehelyezzük. Amikor megpuhult, kb. 40 perc, kiszedjük és hűlni hagyjuk. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, belerakjuk a levesbe, majd készre főzzük.
Tálaláskor friss petrezselyemlevet adunk hozzá,tárkonyecettel, esetleg sóval, borssal utánaízesítjük. A felszeletelt kelroládokat belerakjuk a levesbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem