sárgarépa | 4 darab |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
őrölt szerecsendió | 1 teáskanál |
fokhagymagerezd | 2 darab |
csirkecomb | 4 darab |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs. | 2 evőkanál |
kelkáposzta | 1 darab |
csíkokra vágott piros paprika | 1 darab |
Bertolli Napérlelte paradicsom&oregano szósz | 2 evőkanál |
Kelkáposztaágyon sült csirkecomb a Főételek kategóriában
A csirkecombokat jól befűszerezzük /akár ezt előző este is megtehetjük/, majd félretesszük a hűtőbe, hogy jól átvegye az ízeket.
Elkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket megtisztítjuk, ujjnyi darabokra, ill. a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.
Egy hőálló tál alját kibéleljük kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek a zöldségek, amiket ízlésesen eloszlatunk rajta, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a paradicsomszószt.
Rátesszük a tál tetejét, és előmelegített sütőben 180-200 fokon, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Mielőtt végleg kivennénk, leemeljük a tál tetejét, és még a 15 percig grillezzük, hogy a bőre egy kicsit megpiruljon, ill. a zöldségek is kapjanak egy kis színt. /Aki szereti ekkor még megszórhatja egy kis füstölt sajttal is./ Párolt rizzsel és rukkola salátával tálaljuk.