Feltöltve:

Kelkáposzta saláta fürjtojással és aszalt paradicsommal

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

parmezán100 gramm
Globus Majonéz3 evőkanál
kelkáposzta600 gramm
Knorr Fokhagymás salátaöntet por1 csomag
fürjtojás10 darab
aszalt paradicsom100 gramm
chili paprika1 darab
olíva olaj3 evőkanál
szerecsendió1 csipetnyi
fenyőmag50 gramm
1/2 citrom leve darab

Az aszalt paradicsom helyett használhatunk koktélparadicsomot is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A kelképoszta leveleit forrázzuk le 10 másodpercig, majd hűtsük le hideg víz alatt. Vágjuk le a leveleket a vastag levélereklről, majd vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a egy kis olíva olajjal, a citromlével és a csipet frissen reszelt szerecsendióval.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Tegyük tányérokra a levélcsíkokat. Tegyük rá az aszalt paradicsomot, és a félbe vágott főtt fürjtojásokat. A saláta dresszinget keverjük ki egy kevés forró vízzel és majonézzel. Locsoljuk le vele a salátát.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Végül szórjuk meg parmezán pelyhekkel, aprított chili paprikával és pirított fenyőmaggal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem