Kelkáposzta ragu hajdinával
Kelkáposzta ragu hajdinával
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kelkáposzta - 200 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • repceolaj - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • hajdina - 100 gramm
  • konzerv fekete bab - 1 darab
  • citromlé - 1 löttyintés
  • Bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát mossuk meg, és távolítsuk el a gyökerét. Hámozzuk meg a hagymát és a sárgarépát, majd vágjuk fel őket.
  2. A hagymát és a sárgarépát egy nagy lábasban forró olajon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá a kelkáposztát, és kevergetve folytassuk a sütést.
  3. Adjunk hozzá 1,2 liter vizet, forraljuk fel, majd tegyük bele a Knorr Zöldségleves kockákat. Fedjük le, és alacsony-közepes lángon körülbelül 15 percig főzzük.
  4. Adjuk hozzá a hajdinát, és főzzük további 20 percig. Ezután adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv babot, és forraljuk fel.
  5. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal.