kelkáposzta | 200 gramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
sárgarépa | 2 darab |
repceolaj | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
hajdina | 100 gramm |
konzerv fekete bab | 1 darab |
citromlé | 1 löttyintés |
Bors | 1 csipetnyi |
Kelkáposzta ragu hajdinával a Főételek kategóriában
A kelkáposztát mossuk meg, és távolítsuk el a gyökerét. Hámozzuk meg a hagymát és a sárgarépát, majd vágjuk fel őket.
A hagymát és a sárgarépát egy nagy lábasban forró olajon kezdjük el pirítani. Adjuk hozzá a kelkáposztát, és kevergetve folytassuk a sütést.
Adjunk hozzá 1,2 liter vizet, forraljuk fel, majd tegyük bele a Knorr Zöldségleves kockákat. Fedjük le, és alacsony-közepes lángon körülbelül 15 percig főzzük.
Adjuk hozzá a hajdinát, és főzzük további 20 percig. Ezután adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv babot, és forraljuk fel.
Ízesítsük citromlével, sóval és borssal.