Kelkáposzta főzelék hárommagvas bagettel
Kelkáposzta főzelék hárommagvas bagettel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • burgonya - 4 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • köménymag - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • kelkáposzta - 1 kilogramm
  • 3 magvas bagett - 1 darab

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát kettévágjuk és kiszedjük a torzsáját. Leveleit kockára vágjuk. A megtisztított burgonyát felkockázzuk.
  2. Sós, köménymagos vízben az egészet feltesszük főni úgy, hogy ellepje.
  3. Az olajon megpirítjuk a lisztet, a tűzről félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk az áttört fokhagymát, az ételízesítőt és kevés vízzel felengedjük, majd a főzelékhez öntjük.
  5. Még 20 percig főzzük, néha megkeverjük. Három magvas bagettel tálaljuk.