Kelkáposzta főzelék fokhagymásan
Kelkáposzta főzelék fokhagymásan
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • burgonya - 30 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • kelkáposzta - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit szedjük le. Vágjuk félbe, negyedbe és egy szűrőben mossuk meg. Vágjuk ki a torzsáját. Vágjuk fel kb. 2*2 cm-es kockákra.
  2. Egy nagy lábosba tegyünk enyhén sós vizet és tegyük bele a felkockázott krumplit. Forraljuk fel.
  3. A megpucolt fokhagymát zúzzuk össze, reszeljük le vagy vágjuk nagyon apró kockákra.
  4. Ha forr a víz, tegyük bele a káposztát. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Dobjuk rá a leves kockákat és keverjük jól el. Főzzük 15 percig.
  5. Ha már majdnem puha a káposzta és a krumpli, készítsük el a rántást: az olajat forrósítsuk meg, és keverjük bele a lisztet. Ha kész a világosbarna rántás, tegyük bele a fokhagymát. Egy-két keverés után vegyük le a tűzről és tegyük bele a majorannát. Keverjük jól el. Kevés vízzel keverjük simára a rántást.
  6. A felengedett rántással sűrítsük be a főzeléket, és főzzük még 5 percig. Időnként kevergessük át.
  7. Ha elkészült, kóstoljuk és szükség szerint tegyünk hozzá köményt, majorannát, vagy leveskockát.