Feltöltve:

Kelkáposzta főzelék

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

kelkáposzta40 dekagramm
főzni való burgonya30 dekagramm
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
fokhagyma gerezd3 darab
majoránna1 teáskanál
fűszerpaprika2 teáskanál
Olaj3 evőkanál
Liszt4 csapott evőkanál

A kelkáposzta sokféle formában jut el a kertből az asztalra: egy jó frankfurti leves, rakott kel vagy a most bemutatott kelkáposztafőzelék a leggyakoribb kelkáposzta ételek közé sorolható. De vajon mitől lesz a kelkáposztafőzelék isteni finom? A kelkáposzta nagyon jó barátja a majoranna, és emellett fokhagyma, kockára vágott krumpli a fő összetevői ennek a finom főzeléknek. Az háztartásonként változik, hogy paprikával vagy anélkül készül az étel, mindkét változatnak megvannak a rajongói. Diétázók a főzeléket önmagával sűríthetik (ehhez le kell turmixolni a kelkáposzta egy részét), de az alaprecept szerint a rántástól lesz sűrű. A rántásnak többféle változata van, de mindegyik alapja a megpirított liszt, melyet hagymával, fokhagymával, pirospaprikával tovább gazdagíthatunk.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A kelkáposztát kockázzuk fel, tegyük fel főni 1 l vízben. (Akik a lágyabb kelkáposzta ízt szeretik, a felkockázott kelkáposztát le is forrázhatják főzés előtt.) Ha felforrt, dobjuk hozzá a marhahúsleves kockákat, majd főzzük kb. 5 percig.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Eközben a krumplit hámozzuk meg, kockázzuk és adjuk a káposztához főzzük 15 percig.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A vöröshagymát vágjuk finomra és az olajban pirítsuk világos sárgára. A megpirult hagymához adjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve pirítsuk világos drapp színűre, majd húzzuk félre a tűzről.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A fokhagymát késlappal zúzzuk, majd aprítsuk, szórjuk hozzá a majorannát, és aprítsuk át. A lisztes hagymát szórjuk meg a paprikával, adjuk hozzá a majorannás fokhagymát.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Keverjük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük simára fél deciliter hideg vízzel.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Adjuk a rántást a forrásban lévő káposztához és kevergetve forraljuk fel, és főzzük 2-3 percig szükség szerint ízesítsük 1 tk Delikáttal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 140"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem