Feltöltve:

Kelkáposzta batyu

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás2 darab
sajt15 dekagramm
sonka15 dekagramm
kelkáposztalevél8 darab

Kelkáposzta batyu recept.

Elkészítés

1. lépés

A kelkáposzta leveleket 3 percre forrásban lévő sós vízbe rakjuk, majd kiemeljük és hideg vízbe tesszük. Jól lecsöpögtetjük és tiszta konyharuhán óvatosan szárazra törölgetjük.

2. lépés

A sajtot és a sonkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük. Megszórjuk kevés borssal és ételízesítővel. A kelkáposzta leveleket egyenként kiterítjük, ráhalmozzuk a sajtos-sonkás keveréket és feltekerjük úgy, hogy a két végét be tudjuk tömködni. Fogpiszkálóval meg is tűzhetjük, így biztosan nem folyik ki a töltelék.

3. lépés

A tojásokat lazán felverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd a batyukat először lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. Bő olajban arany barnára sütjük és papírtörlőre szedve alaposan lecsöpögtetjük.

4. lépés

Burgonya vagy rizskörettel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek