Keleti golyók
Keleti golyók
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kókuszreszelék - 10 dekagramm
  • cukrozott sűrített tej - 6 evőkanál
  • kukoricakeményítő - 5 dekagramm
  • rizsliszt - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A rizslisztet és a kukoricakeményítőt egy nagyobb tálban összevegyítjük. Hozzáöntünk 2 dl meleg vizet, a sűrített tejet, és gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk belőle, majd hosszú hengerre nyújtjuk. A hengereket egy szűrőben, összehajtva forrásban lévő víz fölé tesszük, és 15 percig gőzöljük. Amikor kissé kihűltek, széthajtjuk a hengereket, egyforma darabokat vágunk le, és kis golyókat formázunk belőlük, majd mindegyiket meghempergetjük kókuszreszelékben. Lehűtve tálaljuk.