Kelbimbóval sült csirkemell
Kelbimbóval sült csirkemell
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • csirkemell filé - 5 szelet
  • kelbimbó - 40 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olaj - dl
  • tej - 4 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A kelbimbót forró vízben, a leveskockával megfőzzük. Lecsöpögtetjük.
  2. A hús szeleteket megmossuk, vékonyra klopfoljuk.
  3. A melleket olajjal kikent jénaiba vagy tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A kelbimbókat szépen elrendezzük a csirkén.
  5. A Rama margarint egy edényben felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarva sűrűre főzzük. Sózzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  6. A sűrű masszát a kelbimbós húsra kanalazzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 30 perc alatt megsütjük.