Kelbimbós szűzérmék
Kelbimbós szűzérmék
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 3 darab
  • tejszín - 1 dl
  • napraforgóolaj - 2 evőkanál
  • koktélparadicsom - 20 dekagramm
  • Delikát8 ételízesítő - 1 evőkanál
  • sertésszűz - 30 dekagramm
  • fagyasztott kelbimbó - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az érmékre vágott szüzet enyhén ízesítjük sóval, borssal majd forró olajon megsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz öntjük a tejszínt, 3 dl vizet, és hozzáadjuk a pörkölt ízesítő kockákat.
  2. Felforraljuk, hozzáadjuk a kelbimbót és forrástól számított 8 percig főzzük. Ízlés szerint ételízesítővel ízesítjük.
  3. Ezalatt a megmosott paradicsomokat félbe, vagy cikkekre vágjuk, majd a kész kelbimbóhoz adjuk a hússzeletekkel együtt, átmelegítjük és forrón tálaljuk rizzsel vagy főtt tésztával.