Kelbimbó leves májgombóccal
Kelbimbó leves májgombóccal
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • kelbimbó - 30 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 5 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • máj - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk és egy kevés olajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezzel együtt is pároljuk, amíg üveges nem lesz.
  3. Ekkor felöntjük vízzel, és beleteszünk egy Knorr leveskockát.
  4. Hozzáadjuk a kelbimbót, és készre főzzük.
  5. A májat késsel vagy aprítógéppel pépesítjük.Egy tálban összekeverjük egy tojással, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható gombócokat tudjunk belőle gyúrni. Sóval, borssal ízesítjük. Két evőkanál segítségével, vagy kézzel tetszőleges formára alakítjuk, és a levesbe tesszük. Még 10 percig főzzük, és tálaljuk.