Feltöltve:

Kekszes-almás sütés nélkül

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

keserű kakaópor4 evőkanál
porcukor4 evőkanál
Ráma5 dekagramm

A tésztához

alma1.25 kilogramm
8-10 evőkanál víz8 dl
kristálycukor (méz is lehet)20 dekagramm
főzős vanília ízű pudingpor3 csomag
háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes)50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük és 8-10 perc alatt puhára főzzük, (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük). Közben a vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

2. lépés

Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk, ha kör alakú keksz van, akkor az üres helyekre kis darabokat tördelünk belőle. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül, (kerek kekszek esetén az üres területeket törd darabokkal kitöltjük).

3. lépés

A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény, pontosabban a keksz tetejére kenjük.

4. lépés

Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem