Feltöltve:

Keksz "szalámi"

timer 180
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

édes keksz200 gramm
Rama Vajas Íz100 gramm
dió25 gramm
mandula25 gramm
aszalt vörösáfonya15 gramm
rum vagy amaretto likőr (ízlés szerint)2 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
porcukor1 evőkanál
porcukor a hempergetéshez darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kekszet egy aprítógépben törjük durvára. Lehet egy része morzsás, és legyenek benne nagyobb kekszdarabok is.
    A diót és a mandulát vágjuk durvára. Az aszalt gyümölcsöket is aprítsuk fel.

  2. 2. lépés

    A Rama Vajas Ízt egy lábosban lassan olvasszuk fel, majd keverjük bele az apró darabokra tört csokoládét, aszalt gyümölcsöket és 1 evőkanál porcukrot. Melegítsük addig, míg egynemű nem lesz. Ebbe a csokoládés masszába öntsük az amaretto likőrt vagy rumot.

  3. 3. lépés

    Ezután következik a száraz hozzávalók hozzáadása: a kakaóporral összeforgatott kekszmorzsa és a durvára aprított magok.

  4. 4. lépés

    Ha az egészet jól elkevertük, borítsuk egy folpackra és formázzunk belőle szalámit, tekerjük jó szorosra és tegyük hűtőbe néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára.

  5. 5. lépés

    A megdermedt szalámit hempergessük meg porcukorban. Ha szeretnénk, hogy úgy nézzen ki, mint egy igazi szalámi, akár kötözzük össze spárgával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem