Feltöltve:

Keksz dobozka

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

hideg Rama Vajas Íz250 gramm
liszt500 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kristálycukor120 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez5 evőkanál
1 csipetnyi
tojássárgája2 darab

A krémhez

puha Rama Vajas Íz50 gramm
porcukor200 gramm
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez20 gramm

A díszítéshez

Narancssárga fondant vagy marcipán (a fehér fondant vagy marcipán színezhető egy kevés ételszínezékkel, pl. Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza)
Cukorgyöngyök, virágok, cukoríró, ételfesték tetszés szerint (pl. Dr. Oetker Dekormix színvarázs, Dr. Oetker Ostyavirág)
Apró cukrok a dobozba

Eszközigény

2 különböző méretű tojás alakú kivágó forma, ha nincs hajlítsunk kerek formából.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Elsőként készítsük el a krémet. A hozzávalókat keverjük habosra a Rama Vajas Ízzel, majd töltsük apró habzsákba, használatig tartsuk szobahőmérsékleten.

  2. 2. lépés

    A tésztához egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a Rama Vajas Ízt.
    Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle dobozonként 2 teli tojást, és 2 tojás alakú karikát. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a tojásokat és karikákat és süssük 180 ℃-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.

    Tipp: Mivel a karikák mozgatásnál könnyen eldeformálódhatnak, a legegyszerűbb, ha a sütőpapíron szúrjuk ki, vagy a sütőpapírra helyezés után, ismét formára igazítjuk a kiszúró forma segítségével.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Az egyik teli tojásra a kakaós krém segítségével ragasszuk fel a két karikát.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A második teli tojást vonjuk be fondanttal, és díszítsük tetszés szerint.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Ha a fondant egy kis ecset segítségével bevizezzük, jobban tapadnak rá a dekor termékek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Linzer Monyától

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Narancsos-mandulás márványos keksz

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kókuszos nyuszis keksz

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Őszibarack

timer 80"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csacsifüle

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis nápolyi

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 3

Havas fenyők

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1

Zabkorpás-csokoládés keksz

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1