Kéksajtos, baconös kelbimbó
Kéksajtos, baconös kelbimbó
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kelbimbó - 600 gramm
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • tej - 300 milliliter
  • kékpenészes sajt - 100 gramm
  • füstölt kolozsvári szalonna - 150 gramm
  • negyedelt dióbél - 80 gramm

Elkészítés:

  1. A kelbimbókat tisztítsuk meg és mossuk meg. (Ha fagyasztottat használunk, akkor olvasszuk ki.) Bő sós vízben főzzük meg őket forrástól számítva 5-6 perc alatt. Vigyázzunk, ne főzzük őket túl.
  2. Egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a kockára vágott nyers kolozsvári szalonnát, majd szűrjük le őket és hagyjuk kihűlni.
  3. A Knorr Carbonara alapot keverjük ki 300 ml tejjel és főzzük 2-3 percig.
  4. Kenjünk ki egy hőálló edényt Rama margarinnal, tegyük bele a megfőtt kelbimbókat. Öntsük rá a Carbonara szószt, majd szórjuk meg morzsolt kékpenészes sajttal és a szalonna kockákkal. Az egésznek a tetejére pedig szórjunk dióbelet. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 7-8 perc alatt süssük össze. Ezalatt a sajt is szépen megolvad és a dió is megpirul.
  5. Tálalhatjuk köretként (Karácsonykor különösen része lehet az ünnepi asztalnak), de akár önálló vacsoraként is.