Feltöltve:

Kéksajtos, baconös kelbimbó

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kelbimbó600 gramm
Knorr Carbonara spagetti alap1 csomag
tej300 milliliter
kékpenészes sajt100 gramm
füstölt kolozsvári szalonna150 gramm
negyedelt dióbél80 gramm

Kéksajtos, baconös kelbimbó a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kelbimbókat tisztítsuk meg és mossuk meg. (Ha fagyasztottat használunk, akkor olvasszuk ki.)
Bő sós vízben főzzük meg őket forrástól számítva 5-6 perc alatt. Vigyázzunk, ne főzzük őket túl.

2. lépés

Egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a kockára vágott nyers kolozsvári szalonnát, majd szűrjük le őket és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A Knorr Carbonara alapot keverjük ki 300 ml tejjel és főzzük 2-3 percig.

4. lépés

Kenjünk ki egy hőálló edényt Rama margarinnal, tegyük bele a megfőtt kelbimbókat. Öntsük rá a Carbonara szószt, majd szórjuk meg morzsolt kékpenészes sajttal és a szalonna kockákkal. Az egésznek a tetejére pedig szórjunk dióbelet. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 7-8 perc alatt süssük össze. Ezalatt a sajt is szépen megolvad és a dió is megpirul.

5. lépés

Kéksajtos, baconös kelbimbó elkészítés 5. lépés képe

Tálalhatjuk köretként (Karácsonykor különösen része lehet az ünnepi asztalnak), de akár önálló vacsoraként is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem