Kefires lángos
Kefires lángos
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 50 dekagramm
  • tej - 1.5 dl
  • kefír - 2 dl
  • tejföl - 2 evőkanál
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • só - 1 csapott evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • olaj - 1 darab

Elkészítés:

  1. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot is hozzáadjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet és elkeverjük benne a sót. A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva 10-15 percig kelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a kefirt, majd összedolgozzuk. Ha kész, ismét kelesztjük kb 30 percig.
  3. A tésztából tépkedjünk tetszőleges méretű darabokat és húzogassuk szét lángos formájúra.
  4. Bő, forró olajban süssük 1-2 percig.