Feltöltve:

Kedvenc szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

A krémhez

porcukor25 dekagramm
kakaó2 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
kristálycukor2 evőkanál
finomliszt4 púpos evőkanál
tej5 dl
Ráma20 dekagramm
rum2 evőkanál

A bevonathoz

ét vagy tejcsokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

A tésztához

liszt40 dekagramm
tejföl1 darab
tojás1 darab
porcukor12 dekagramm
Ráma12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral, belemorzsoljuk a Ramát, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, egy csipet sót, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Négy részre osztjuk, egyforma nagyságú lapokra nyújtjuk, és zsírozott vagy Ramával megkent sütőlapon szép világosra sütjük. A krémhez a porcukrot a Ramával habosra keverjük. A kristálycukrot összekeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a Ramás krémet is és belekeverjük a vaníliás cukrot. Kétharmad - egyharmad arányban elosztjuk. A több krémhez hozzáadjuk a citrom leszerelt héját és fél citrom levét, a kevesebbhez pedig a kakaót és a rumot. A lapokat megtöltjük a krémmel, középre a kakaós kerüljön. A tetejét bevonjuk ét-, vagy tejcsokoládéval.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem