instant élesztő | |
---|---|
vanillincukor | |
mogyoró |
porcukor | 25 dekagramm |
---|---|
rum | 0.5 dl |
kakaó | 1 darab |
tej | 0.5 liter |
cukor | 2 evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
liszt | 4 evőkanál |
cukor | 3 evőkanál |
---|---|
víz | 3 evőkanál |
kakaó | 3 evőkanál |
Ráma | 6 dekagramm |
liszt | 45 dekagramm |
---|---|
tejföl | 2 dl |
tojás | 1 darab |
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 12 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
Kedvenc a Desszertek kategóriában
Tészta: a hozzávalókból 3 lapot sütünk gáztepsi hátán. Vigyázat, a lapok törnek. Krém: a Ramát a cukorral habosra kikeverjük. A tejet, cukrot és a lisztet sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramával, és elfelezzük a krémet. Az egyik részbe kakaót, a másik részbe 1/2 dl rumot teszünk. Lehet kenni a lapokra. Legalsó lapra a kakaós krémet kenjük. Elkészítjük a csokimázat. A vizet a cukorral és a kakaóval összeforraljuk. A tűzről levéve 6 dkg Ramát adunk hozzá, jól kikeverjük, és gyorsan fel kell kenni a tetejére. Egy napig állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.