Feltöltve:

Kecskesajtos szardellás csemege

timer 10
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

friss kakukkfű1 darab
koktélparadicsom1 darab
zöld olajbogyó1 pár szem

A töltelékhez

kecskesajt50 dekagramm
kakukkfű1 marék
fekete olajbogyó10 dekagramm
szardellakonzerv2 doboz
tojás1 darab
só ízlés szerint1 adag
bors1 kevés

A tésztához

liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
2 csipetnyi
hideg víz1 kevés

Kecskesajtos szardellás csemege a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.

2. lépés

A hosszanti oldalakat megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk, 6-7 mm-es peremet képezve. Ezt szintén megkenjük tojással.

3. lépés

A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd tepsibe helyezzük. A sajtot felszeleteljük, majd a felét a tésztadarabok közepén szétosztjuk. A tisztított szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel a sajt közé szórjuk, majd a maradék sajttal hézagosan befedjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

4. lépés

Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olajbogyóval díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem