friss kakukkfű | 1 darab |
---|---|
koktélparadicsom | 1 darab |
zöld olajbogyó | 1 pár szem |
kecskesajt | 50 dekagramm |
---|---|
kakukkfű | 1 marék |
fekete olajbogyó | 10 dekagramm |
szardellakonzerv | 2 doboz |
tojás | 1 darab |
só ízlés szerint | 1 adag |
bors | 1 kevés |
liszt | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 20 dekagramm |
só | 2 csipetnyi |
hideg víz | 1 kevés |
Kecskesajtos szardellás csemege a Előételek kategóriában
A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
A hosszanti oldalakat megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk, 6-7 mm-es peremet képezve. Ezt szintén megkenjük tojással.
A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd tepsibe helyezzük. A sajtot felszeleteljük, majd a felét a tésztadarabok közepén szétosztjuk. A tisztított szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel a sajt közé szórjuk, majd a maradék sajttal hézagosan befedjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olajbogyóval díszítjük.