Feltöltve:

Kecskesajtos szardellás csemege

timer 35
mood Közepes
person 15 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
kakukkfű1 csokor
liszt30 dekagramm
kecskesajt50 dekagramm
fekete olajbogyó10 dekagramm
nyers tojás1 darab
szardella2 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

2. lépés

2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9x12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.

3. lépés

A hosszanti oldalakat megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk, 6-7 mm-es peremet képezve. Ezt szintén megkenjük tojással.

4. lépés

A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd tepsibe helyezzük.

5. lépés

A sajtot felszeleteljük, majd a felét a tésztadarabok közepén szétosztjuk.

6. lépés

A tisztított szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel a sajt közé szórjuk, majd a maradék sajttal hézagosan befedjük.

7. lépés

Sóval, borssal fűszerezzük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

8. lépés

Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olajbogyóval díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem