Feltöltve:

Kecskeméti gulyásleves

timer 140
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
bors1 teáskanál
olaj2 evőkanál
fokhagymagerezd3 darab
burgonya3 darab
fehérrépa2 darab
paprika2 szelet
kömény1 teáskanál
marhahús60 dekagramm
fűszerpaprika2 teáskanál
karfiolrózsa4 darab
pirosarany1 teáskanál
zellegumó1 darab
gulyáskrém1 teáskanál

Kecskeméti gulyásleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst apró kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hegyes erős paprikát csak megmossuk és félretesszük.

2. lépés

Az olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és amikor a hagyma szép üveges, akkor rátesszük a húst, jól átforgatjuk, meghintjük az őrölt pirospaprikával és felöntjük kb 2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá, beletesszük a piros aranyat, a gulyáskrémet, a köményt és lassú tűzön félpuhára főzzük a húst.

3. lépés

Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket. Időközben megkóstoljuk és ízlés szerint pótoljuk a sót, vagy a köménymagot.

4. lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük egészben az erős paprikát és a forrásban lévő levesbe szórjuk a tésztát, majd együtt főzzük még 5-8 percig. Tálalás előtt fedő alatt pihentetjük még 10 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem