Feltöltve:

Kávés tripla élvezet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje7 darab
darált dió15 dekagramm
liszt4 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
cukor20 dekagramm
friss kék áfonya10 dekagramm

A krémhez

franciakrémesízű pudingpor1 csomag
tiramisuízű pudingpor2 csomag
Rama margarin25 dekagramm
tej5 dl
cukor3 evőkanál
babapiskóta30 dekagramm
instant 2 in 1 kávépor2 csomag
tejszín5 dl
habfixáló2 csomag

A piskóta mártogatásához

friss presszókávé2 dl
rumaroma2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben, 15 perc alatt. )

2. lépés

1. krém: 2 dl tej, 1 tasak franciakrémesízű pudingpor, 1 evőkanál cukor, 10 dkg Rama

3. lépés

2. krém: 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak tiramisuízű puding, 15 dkg Rama

4. lépés

A pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
Ezután a Tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.

5. lépés

Az összeállításnál a sorrend: tészta-vaníliás krém-rumos kávés babapiskóta-tiramisu krém.
A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbemártott késsel szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem