Feltöltve:

Kávés Sarlott 2.

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejszín4 dl
vaníliás cukor1 csomag
porcukor10 dekagramm
kakaó1 evőkanál
instant kávé1 evőkanál
tej3.5 dl
fehér lapzselatin9 darab
babapiskóta25 darab
tojás4 darab
narancs reszelt héja és leve1 darab
sokoládégolyó8 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

6 adaghoz: A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, a tejet a neszkávéval és a kakaóval simára keverjük, felforraljuk és levesszük a tűzről. A zselatint jól kinyomkodjuk és az ízesített tejben feloldjuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgát porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, vízfürdőbe, kevergetve krémmé főzzük. A zselatinos tejet belekanalazzuk, simára keverjük, és 30 percig hűtjük. Közben 1 magas formát sütőpapírral kibélelünk, a szélét körben kb. 18 db babapiskótával kirakjuk, a kiálló végeket levágjuk. A tojásfehérjét, és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük, majd a narancs levével meg héjával együtt a kávéskrémbe forgatjuk. A krémet a formába töltjük és lefedve 6 órára hűtőbe tesszük. A sarlttot tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tetejét babapiskótával befedjük és csokigolyókkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem