Feltöltve:

Kávés piskótatekercs

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás3 darab
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt10 dekagramm
vanília ízű pudingpor5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál

A krémhez

zselatin15 dekagramm
tejcsokoládé20 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
erős feketekávé1 pohár
rum1 dl
vaníliás cukor1 csomag
tejszín5 dl

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit krémesre keverjük, majd sütőpapírral kibélelt, normál méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. A piskótalapot azonnal nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után a konyharuha segítségével feltekerjük. A zselatint hideg vízzel elkeverjük és a forró kávéban feloldjuk. Hozzáadjuk a durvára lereszelt tejcsokoládét, a rumot és a vaníliás cukrot. Időnként megkeverve hűlni hagyjuk, majd apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és 5 percre hűtőszekrénybe tesszük. A piskótalapot óvatosan kihajtjuk, a krém 2/3-ad részével megkenjük, majd lazán feltekerjük. Bevonjuk a maradék krémmel, és meghintjük a reszelt étcsokoládéval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem