Feltöltve:

Kávés linzer

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt240 gramm
porcukor80 gramm
Ráma180 gramm
tojássárgája2 darab

A krémhez

kristálycukor80 gramm
Ráma180 gramm
erős kávé4 evőkanál

A díszítéshez

porcukor80 gramm
erős feketekávé2 evőkanál
durvára vágott, hámozatlan mogyoró, vagy mandula20 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a porcukorral együtt deszkára szitáljuk, és a puha Ramával összedolgozzuk. Belegyúrjuk a két tojássárgát, majd cipóvá formáljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A cukrot elkeverjük a kávéban és felforraljuk. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a puha Ramával krémesre keverjük. A tésztát lisztezett deszkán kb 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges linzer formákat szúrunk ki belőle, felét tetőnek, lyukkal a közepén, felét aljnak, lyuk nélkül. Tepsibe fektetjük, és az előmelegített, 200 C-os sütőben kb 12 perc alatt világosbarnára sütjük őket. Amint jók, azonnal kivesszük őket a sütőből, hogy ne száradjanak ki, majd hagyjuk hűlni. A kihűlt linzereket kettesével összeragasztjuk a krémmel. A durvára vágott mogyorót vagy mandulát teflon serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A díszítéshez a porcukrot elvegyítjük a felforrósított kávéval, és sima mázzá keverjük. A linzereket a kávés mázzal díszítjük, és a mogyoróval megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem