Feltöltve:

Kávés fánk

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma6 dekagramm
1 csipetnyi
rétesliszt15 dekagramm
tojás4 darab
sütőpor1 kávéskanál

Töltelék

tejszín3 dl
étcsoki10 dekagramm
tejcsoki10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
nescafe1.5 teáskanál

Öntet

porcukor20 dekagramm
narancslé3 evőkanál
vanília1 csipetnyi
őrölt fahéj1 csipetnyi

A tepsihez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához 2,5 dl vízet, a Ramát és a sót felforraljuk. A lisztet állandóan kevergetve beleszórjuk, majd takaréklángon addig verjük, amíg a tészta az edény falától egy gombócban el nem vált. Tálba rakjuk, és beledolgozzuk a tojásokat és a sütőport. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 2 tepsit kikenünk Ramával és liszttel megszórunk. A tésztát nagy, csillagcsőrű habzsákba töltjük, és a tepsikbe, egymástól kb 10 cm távolságra hosszú csíkokat formázunk, majd kb 30 percig sütjük, félbevágjuk és hagyjuk hűlni. A tejszínt, a tortabevonókat és a Ramát, valamint a kávét vízfürdőn felolvasztjuk. Lefedve 3 órára hideg helyre tesszük, majd a krémet habosra verjük, a fánkok alsó felére simítjuk, és a másik felüket ráborítjuk. A porcukrot, narancslevet, vaníliát meg a fahéjat alaposan kikeverjük, és a fánkok tetejére öntjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem