Feltöltve:

Kávékrémlikőrös szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor20 dekagramm
tojássárgája4 darab
kávé, vagy capuccíno1 dl
darált dió10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
finomliszt20 dekagramm

krem

tejszin, (nem kell hozzá zselatin)300 gramm
vaníliás cukor1 evőkanál
mogyoró ízű cappucino por10 dekagramm
rum1 dl
tejföl1 dl
étkezési zselatin10 gramm
víz1 dl

Piskótát meglocsolni

kávékrémlikőr5 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítek, 200 fokra előmelegített sütőben, 35x27 cm tepsiben, 15-20 perc alatt. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem, hozzákeverem a capuccino port és a rumot. Közben az 1 dl vízben feloldom, és felfőzöm a zselatint, ha langyosra hűlt, hozzákeverem az 1 dl tejfölhöz, majd az egészet a krémbe keverem. A piskótalapról leveszem a sütőpapírt, meglocsolom kb. 5 evőkanál kávékrémlikőrrel, rákenem a krémet, majd az oldalát és a tetejét szép egyenesre eligazítom. A tetejét díszíthetem csokidarával, csokilencsével, vagy csokimázzal. Kb. 3 óra pihentetés után már szeletelhető.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem