Feltöltve:

Kávékrémes bonbon

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

krem

mascarpone sajt7 dekagramm
kávé2 evőkanál
cukor2 teáskanál

Csokiburok

jó minőségű, min. 70 %-os étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A csokiburokhoz vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét. Figyeljünk arra, hogy ne melegítsük 45 °C fölé. Ezt cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük. Ezután a csokit temperáljuk, ettől lesz fényes és ropogós.

2. lépés

A bonbonformákat teletöltjük csokival. Picit várunk, majd a formákat fejjel lefelé fordítjuk, kicsorgatjuk belőle a felesleges csokit. Így szép bevonatot kapunk a formák alján és oldalán. Betesszük a formákat a hűtőbe.

3. lépés

A krémhez összekeverjük a mascarpone sajtot a kávéporral és a cukorral. A kihűlt bonbonformát teletöltjük, de csak annyira, hogy csokiból tudjunk "talpat" önteni. Hűtőbe tesszük.

4. lépés

A maradék csokoládét újra temperáljuk és teletöltjük a formákat. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Pár óra múlva kivesszük a formákból. Ajándéknak is kiváló.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem