Feltöltve:

Kávékrémes bonbon

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

krem

mascarpone sajt7 dekagramm
kávé2 evőkanál
cukor2 teáskanál

Csokiburok

jó minőségű, min. 70 %-os étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A csokiburokhoz vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét. Figyeljünk arra, hogy ne melegítsük 45 °C fölé. Ezt cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük. Ezután a csokit temperáljuk, ettől lesz fényes és ropogós.

  2. 2. lépés

    A bonbonformákat teletöltjük csokival. Picit várunk, majd a formákat fejjel lefelé fordítjuk, kicsorgatjuk belőle a felesleges csokit. Így szép bevonatot kapunk a formák alján és oldalán. Betesszük a formákat a hűtőbe.

  3. 3. lépés

    A krémhez összekeverjük a mascarpone sajtot a kávéporral és a cukorral. A kihűlt bonbonformát teletöltjük, de csak annyira, hogy csokiból tudjunk "talpat" önteni. Hűtőbe tesszük.

  4. 4. lépés

    A maradék csokoládét újra temperáljuk és teletöltjük a formákat. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Pár óra múlva kivesszük a formákból. Ajándéknak is kiváló.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Banános bonbon

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Alap szaloncukor házilag

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0