Feltöltve:

Kávéhabos piskóta (hamis tiramisu)

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

babapiskóta40 darab
mascarpone25 dekagramm
növényi tejszín5 dl
3 in 1 instant kávé2 csomag
vaníliás cukor1 csomag
cukor1 darab
tej1 darab
lefőzőtt feketekávé1 adag
mandulalikőr1 kevés
kakaó1 darab
zselatin1 gramm
víz1 dl

Elkészítés

1. lépés

A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A vizet felforralni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint, és simára keverni. Hagyni kihűlni, majd a cukros-mascarponéhoz keverni. Közben a növényi tejszínt kemény habbá verni, majd kisebb adagokban ezt is a masszához keverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral úgy, hogy pár centivel a tepsi széle fölé érjen, (így könnyen meglehet majd fogni, és kiemelni a formából). A tejet a lefőzött kávéval és egy pici cukorral meglangyosítani, majd a babapiskótát egyesével belemártani, vigyázva, hogy ne ázzon el, és szépen egymás mellé helyezni a tepsibe. Ízlés szerint meglocsolni mandulás likőrrel, majd a fele mennyiségű krémet egyenletesen rákenni. Tetejét megszórni a kakaóval. Ezt szintén befedni egy sor tejbe mártott piskótával, és meglocsolni a likőrrel. Végül egyenletesen rákenni a megmaradt krémet, és a tetejét szintén kakaóval jól megszórni. Pár órára hűtőbe tenni, majd a sütőpapír segítségével kiemelni, és ízlés szerinti méretűre felvágni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem