Kávé szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojásfehérje - 6 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • darált dió - 20 dekagramm
    • liszt - 3 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A tetejére

    • Ráma - 12 dekagramm
    • tojássárgája - 6 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • csoki - 12 dekagramm
    • feketekávé - 1.5 dl

    Elkészítés:

    1. A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és a sütőport. Összekeverjük, és a masszát egy kikent sütőformába öntjük, előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180-fokon, majd kihűtjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládét és a kávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűl, a kihabosított Ramával összekeverjük, azután a krémet rákenjük a tésztára. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.