Feltöltve:

Katicabogár torta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

víz (kb)2 dl
vanília ízű pudingpor, vagy keményítő1 evőkanál
cukor2 evőkanál
kisebb nektarin, lehet konzerv is5 darab
Ráma10 dekagramm
cukor3 evőkanál
vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl

Katica feje

rum vagy rumaroma1 kevés
tej1 dl
kristálycukor7.5 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
darált keksz25 dekagramm

Bevonat

marcipán1 darab
étcsokoládé1 darab

Tészta

tojásból sütött piskótalap6 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először elkészítjük a katicabogár fejét. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. Ezután egy edényben a Ramát a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és a úgy formázzuk, hogy megfelelő méretű legyen a katicabogár testéhez képest kb. Két kis golyót is formázunk, ez lesz a katica szarva.

  2. 2. lépés

    Ezután betesszük a hűtőbe addig, amíg a csokimázat elkészítjük. Ehhez gőz felett 1 tábla étcsokit egy kevés étolajjal felolvasztunk. Ha elolvadt a csoki a masszára kenjük és a kis gömböket is bevonjuk, majd fogpiszkálóra tűzzük és a katica fejébe nyomjuk amíg a csoki nem köt meg. Ezután a hűtőbe tesszük az egészet, hogy a csoki meg tudjon dermedni.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez a tejjel és a 3 evőkanál cukorral a szokásos módon sűrűre főzzük a pudingport, majd kevergetve hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük, a hideg pudingos masszát kanalanként keverjük hozzá, jó krémes állagot kell kapnunk.

  4. 4. lépés

    A megtisztított barackokat felkockázzuk. Tetszés szerint cukrozva és annyi vízzel, hogy ellepje, pár percig pároljuk. Valamennyi levet leöntünk róla, amit majd a piskóta locsolgatásához használunk fel.

  5. 5. lépés

    Egy evőkanál pudingport, vagy étkezési keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a barackhoz és besűrítjük vele a levét, majd ezt is kihűtjük.

  6. 6. lépés

    A formát először folpackkal béleljük ki, hogy könnyebben tudjuk majd kiborítani belőle a kész süteményt. A piskótalapból a forma méretének megfelelően háromszögeket vágunk, kibéleljük velük a formát. Kissé meglocsolgatjuk a tésztát a félretett sziruppal úgy, hogy ne ázzon át.

  7. 7. lépés

    Egy réteg barackos masszát terítünk el benne, erre kerül a vaníliás krém. A piskótalappal úgy ügyeskedünk a szabásnál, hogy a torta tetejére is jusson, ami majd az alja lesz. Nekem ezt két félkör alakban sikerült kivágni. A leeső maradék nagyobb darabokból a krém tetejét befedjük. Ezt a tésztaréteget is meglocsoljuk a sziruppal, ismét barackos réteg és vaníliás krém következik, végül befedjük a két félkörös darabbal. Fóliával letakarjuk, ráteszünk egy vágódeszkát, kissé lenyomatjuk vele és hűtőbe tesszük dermedni.

  8. 8. lépés

    Kiborítjuk a formából a tortát, bevonjuk és tetszés szerint alakítjuk, díszítjük. Én az olvasztott csokit sütőpapíron elkentem egyenletesen, hűtőbe tettem, utána szúrtam ki belőle a korongokat a hátára.

  9. 9. lépés

    A marcipánmasszát két sütőpapír között nyújtottam ki megfelelő méretűre, majd a vékonyan, lekvárral megkent katicára helyeztem.

  10. 10. lépés

    Ezután kiszúrtam a pöttyök helyét és a csokis korongokat ezekbe a résekbe ragasztottam cukorszirup segítségével. A katicabogár fejéhez pedig egy kis maradék marcipánt és kockacukrot használtam fel díszítésképpen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1