Feltöltve:

Katica torta

timer 240
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Csokikrém

cukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
tojás4 darab

Díszítés

piros színű marcipán35 dekagramm

Csokoládémáz

csokoládé2 kocka
víz3 evőkanál
cukor3 evőkanál
szitált kakaópor2 evőkanál

-

tojás szétválasztva2 darab
sárgabaracklekvár1 darab
habfixáló1 darab
cukor a tojáshabhoz4 dekagramm
liszt (ebből 2 ek kakaó volt)17.5 dekagramm
tej0.75 dl
napraforgó olaj0.75 dl
cukor10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Első nap: a torta nedves és száraz elemeit összekeverjük és tojáshabbal lazítjuk. 175 C-on kb. 30 percig sütjük. (2x sütöttem meg, mert a 26 cm-es formára volt szükség).

  2. 2. lépés

    A krémhez gőz fölött, folytonos keverés mellett összefőzzük a tojást, a cukrot és a kakaóport. Ha egyneműsítettük, akkor az apró darabokra vágott, jó minőségű csokoládét is beletesszük és folytatjuk a keverést. A szoba-hőmérsékletűre hűlt krémhez hozzádolgozzuk a habfixet és a habosra kevert Ramát. Másnapig a hűtőben várja a folytatást.

  3. 3. lépés

    Második nap: egymásra tesszük a két lapot. (A domborúra sült lapoknak megörültem, mert az egyik domború lap pont szép lett a katica hátának, míg a másikat egyenesre tudtam vágni). A potrohot kialakítjuk. Az előző nap elkészített krémmel megtöltjük.

  4. 4. lépés

    A szárnyakra is kenünk krémet, de csak vékonyan. A hulladékból lesz a fej. A fejhez összemorzsoljuk a tésztaforgácsot és 1-2 kanál sárgabaracklekvárral összedolgozzuk. Nem szükséges mást hozzáadni, mert a tészta ízes.

  5. 5. lépés

    A klasszikus csokimázzal bevonjuk a katica testét és a fejét. Rama helyett 2-3 kocka jó minőségű csokoládéval tesszük selymessé. Rögtön a tésztára öntjük, majd szórhatunk rá egy kis csokidarát és hagyjuk megdermedni. A maradék mázat tegyük el a pöttyökhöz és a fej rögzítéséhez. Pár óra állás után szépen elsimítjuk egy nedves késsel.

  6. 6. lépés

    Mielőtt a marcipánnal bevonnánk a tortát jó, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben. Harmadik nap: a marcipánt 2 nejlon között nyújtjuk ki, mert könnyen fordítható, az állagát nem torzítjuk porcukorral, keményítővel, Ramával. Középen egyenesen elvágjuk. Erre kiválóan alkalmas a pizzavágó, mert a marcipán nem gyűrődik, húzódik.

  7. 7. lépés

    Fóliás, vagy gumikesztyűs kézzel tudjuk megfogni a marcipánt ujjlenyomat nélkül és ráhelyezni a tortára, majd rásimítani. Ekkor már a tortatálra kell helyezni a katicát és a fejet olvasztott csokoládéval rögzíteni. A legkisebb pogácsaszaggatóval bejelöljük a pöttyök helyét. A marcipánkarikákat nem távolítjuk el, hogy ne roncsoljuk a művet. Inkább egy kis "várárok" marad a pötty körül.

  8. 8. lépés

    A csokoládé sűrűségét be kell állítani, ne legyen meleg, csak még éppen tudjon folyni. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1