liszt | 50 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
só | 1 kevés |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tej | 1 kevés |
tej | 2 pohár |
---|---|
vaníliapor | 2 csomag |
kakaó | 2 evőkanál |
szilvaíz | 2 evőkanál |
rumeszencia | 1 kevés |
Ráma | 10 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
tojásfehérje | 3 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
Kati tészta a Desszertek kategóriában
A lisztet eldörzsöljük a Ramával, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tejjel összegyúrjuk, hogy jó puha tészta legyen. Három lapot sütünk. Az egyiket összemorzsoljuk a töltelékhez. A Ramát habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd hozzáadjuk a szilvaízt, a kakaót, a rumeszenciát és az összemorzsolt lapot, végül a tejet, hogy puha legyen a töltelék. Ezt a két lap közé tesszük. A tetejére gőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukorral.