Feltöltve:

Kati-szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

narancs vagy citrom reszelt héja

A tetejére

tojásfehérje2 darab
porcukor20 dekagramm

Töltelékhez

rum0.5 dl
Ráma10 dekagramm
porcukor4 evőkanál
baracklekvár2 evőkanál
kakaó2 evőkanál
tej1 darab
vaníliás cukor1 csomag

-

tej1 pohár
sütőpor1 csomag
tojássárgája2 darab
porcukor15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
liszt50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, eldolgozzuk, 3 lapot nyújtunk ki belőle, amelyeket egyesével a tepsi hátán megsütünk. Amikor elkészült és kihűlt, 1 lapot összetörünk, vaníliás tejjel meglocsoljuk, majd a többi töltelék hozzávalóival együtt habosra keverjük. A masszát ezután a két lap közé kenjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük csokireszelékkel, vagy tortadarával is, de ezt a még meleg fehérjehabra tegyük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre