Feltöltve:

Karottás csokoládétorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás2 egész
reszelt csokoládé40 gramm
porcukor70 gramm
alma2 darab
őrölt dióbél100 gramm
reszelt sárgarépa130 gramm
fahéj1 teáskanál
sütőpor1 kávéskanál
kristálycukor100 gramm
finomliszt130 gramm

A habhoz

tojásfehérje2 darab
kristálycukor60 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat meghámozzuk, vízben kb. 2 percig főzzük, majd szitán áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt sárgarépát, a csokoládét, a fahéjat, a tojássárgáját és a diót. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a péphez előbb a sütőporral elkevert lisztet keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.Ramával kikent, liszttel beszórt formában kb. 30 percig sütjük 180°C-on. A sütés felénél habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és amikor a tortánk megsült, ezt óvatosan rákenjük, majd 5 percig 150°C-on szárítjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem