Feltöltve:

Karottás csokoládétorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A habhoz

tojásfehérje2 darab
kristálycukor60 gramm

-

tojás2 egész
reszelt csokoládé40 gramm
porcukor70 gramm
alma2 darab
őrölt dióbél100 gramm
reszelt sárgarépa130 gramm
fahéj1 teáskanál
sütőpor1 kávéskanál
kristálycukor100 gramm
finomliszt130 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az almákat meghámozzuk, vízben kb. 2 percig főzzük, majd szitán áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt sárgarépát, a csokoládét, a fahéjat, a tojássárgáját és a diót. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a péphez előbb a sütőporral elkevert lisztet keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.Ramával kikent, liszttel beszórt formában kb. 30 percig sütjük 180°C-on. A sütés felénél habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és amikor a tortánk megsült, ezt óvatosan rákenjük, majd 5 percig 150°C-on szárítjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem