Karfiolos lasagne a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Szedjük rózsára a karfiolt és forraljuk 5 percig. Szűrjük le. Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát.
Pirítsuk meg a darált húst 1 ek margarinon 5 perc alatt. Adjuk hozzá a karfiolt és a fokhagymát. Öntsük föl a paradicsommal, majd öblítsük ki a konzerves dobozt egy dl vízzel és ezt is öntsük rá a tejjel együtt. Adjuk hozzá a lasagne alapot. Hozzuk forrásba, majd főzzük 2-3 percig kisebb lángon.
Egy tűzálló tál aljára tegyünk egy keveset a szószból. Erre tegyünk egy réteg lasagne lapot. Majd szószt és ismét lapot. A legfelső szinre hagyjunk szószt. Ezt szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük a sütőbe 30 percre, míg szép aranybarna nem lesz a sajt.