Karfiolos csirkeragu leves
Karfiolos csirkeragu leves
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 1 dl
  • karfiol - 500 gramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 4 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • margarin - 1 evőkanál
  • tojás sárgája - 1 darab
  • csirkecomb filé - 250 gramm

Elkészítés:

  1. A csirkecomb filét vágjuk pár centis kockákra. Pirítsuk meg a húst egy evőkanál margarinon. Adjuk hozzá a megpucolt és félkarikára vágott leveszöldségeket.
  2. Öntsük föl kb. 2 liter forró vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Lefedve főzzük majdnem készre.
  3. Közben szedjük kisebb rózsáira a karfiolt és a főzés vége előtt kb.10 perccel adjuk a leveshez. Főzzük készre a levest.
  4. Közben a tejfölt keverjük ki a tojássárgájával. Adjunk hozzá egy merőkanál levest, keverjük el, majd folytassuk a folyamatot, míg elég forró lesz, hogy visszaönthessük a fazékba a forró levesre. Ha kész, tálaljuk. Megszórhatjuk frissen vágott petrezselyem zölddel.