Karfiolleves a Levesek kategóriában
A friss karfiol leveleit szedjük le, mossuk meg alaposan és szedjük rózsáira. A répát pucoljuk meg és vágjuk karikákra.
Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, dobjuk rá a karfiolt (a mélyhűtöttet fagyott állapotban) és a répát, pirítsuk kevergetve.
Öntsük fel 1,5 l vízzel, forraljuk fel. (Ha babérlevéllel készítjük, azt is most tegyük bele.) Tegyük bele a leveskockákat.
Amíg közepes lángon fedő alatt fő, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet.
Ellenőrizzük a zöldségek puhaságát – ne főzzük túl! Ha kész a leves, keverjük bele a tejfölt és szórjuk hozzá a petrezselymet. Ízlés szerint tegyünk hozzá borsot.
Kóstoljuk meg, ízlés szerint tegyünk hozzá sót, Delikát8-at vagy akár fehérborsot. Szórjuk bele a petrezselymet.