Karfiolkrémleves pirított fekete erdei sonkával
Karfiolkrémleves pirított fekete erdei sonkával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • karfiol - 25 dekagramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • sonka - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk, felszeleteljük, bő vízben puhára főzzük, közben ízesítjük sóval borssal és ételízesítővel.
  2. A megfőtt zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, ha kell utánaízesítjük. A tejszínt hozzáadjuk majd még egy-két percig főzzünk.
  3. A sonkát felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk.
  4. A levest forrón a pirított sonkával fogyasztjuk.