Karfiol pecorino sajttal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • extraszűz olívaolaj - 4 evőkanál
  • póréhagyma, tisztítva fél cm-es szeletekre vágva - 200 gramm
  • karfiol, rózsáira szedve - 600 gramm
  • víz - 100 milliliter
  • pecorino - 100 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
  2. Öntsük az extraszűz olíva olajat egy lábosba, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát.
  3. Süssük közepes lángon a pórét amíg finom puha nem lesz.
  4. Adjuk a póréhoz a karfiol rózsákat, pirítsuk kissé tovább, majd morzsoljuk rá a Knorr-kockát és öntsük hozzá a vizet.
  5. Gyönygyözve pároljuk 5-7 percig.
  6. Öntsük át a zöldségeket egy tepsibe, reszeljük rá a pecorino sajtot.
  7. Helyezzük a sütőbe és süssük 8-10 percig, míg szép aranybarna nem lesz, de vigyázzunk, ne égessük meg!
  8. Ha kész, szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal.