Karfiol fasírt
Karfiol fasírt
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm
  • karfiol - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 2 dl
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • kapor - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Előírás szerint készítsük el a Knorr zöldségleves-kockát 0,5 liter forró vízben.
  2. A rózsáira szedett karfiolt tegyük az alaplébe és főzzük puhára. Szűrjük le és nyomjuk szét pürévé egy villával. Tegyük félre hűlni
  3. Adjunk a karfiol masszához tojást, 3 kanál zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyem zöldet, kaprot és szerecsendiót. Ízesítsük borssal és alaposan keverjük össze.
  4. Formázzunk a masszából kis szeleteket, forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában.
  5. Forró olajban, mindkét oldalát süssük készre. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.