Kardinális szelet II.
  • timer85 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    -

    • finomliszt - 5.5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 5.5 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • tojás - 2 darab

    Töltelék

    • habfixáló - 1 csomag
    • tejszín - 2.5 dl
    • kávé - 1 evőkanál

    Tojáshab

    • porcukor - 18 dekagramm
    • tojásfehérje - 8 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta elkészítéséhez kétféle masszát készítek. A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét kemény habbá verem úgy, hogy közben apránként adagolom hozzá a kristálycukrot. A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgával együtt, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverem, végül a lisztet is beledolgozom. Sütőpapírból két 15×40 cm-es darabot levágok, és egy nagy tepsiben egymás mellé fektetem. A tojáshabot nyomózsákba teszem, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzok úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltöm ki. Így laponként három fehér, és két sárga csíkból álló tésztát kapok. A tésztát előmelegített sütőbe teszem, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt, eltávolítom az aljáról a sütőpapírt. Az egyik csíkos tésztalapra rásimítom a tölteléket, majd a másik lappal befedem. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom, és porcukorral meghintve tálalom. Töltelék: amíg a tészta sül, a töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, és a kávéval barnára színezem.