Feltöltve:

Kardinális szelet II.

timer 85
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

finomliszt5.5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor5.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
tojás2 darab

Töltelék

habfixáló1 csomag
tejszín2.5 dl
kávé1 evőkanál

Tojáshab

porcukor18 dekagramm
tojásfehérje8 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta elkészítéséhez kétféle masszát készítek. A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét kemény habbá verem úgy, hogy közben apránként adagolom hozzá a kristálycukrot. A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgával együtt, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverem, végül a lisztet is beledolgozom. Sütőpapírból két 15×40 cm-es darabot levágok, és egy nagy tepsiben egymás mellé fektetem. A tojáshabot nyomózsákba teszem, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzok úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltöm ki. Így laponként három fehér, és két sárga csíkból álló tésztát kapok. A tésztát előmelegített sütőbe teszem, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt, eltávolítom az aljáról a sütőpapírt. Az egyik csíkos tésztalapra rásimítom a tölteléket, majd a másik lappal befedem. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom, és porcukorral meghintve tálalom. Töltelék: amíg a tészta sül, a töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a habfixálót, és a kávéval barnára színezem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem