Feltöltve:

Karamelltorta

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

liszt30 dekagramm
kakaó3 dekagramm
fahéj1 kávéskanál
porcukor10 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás1 darab

Töltelékhez

puha Rama10 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojás4 darab
túró75 dekagramm
tejszín150 milliliter
karamellás pudingpor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztből, kakaóból, fahéjból, porcukorból, tojásból és Ramából tésztát gyúrunk. Fóliába csavarva 30 percre a hűtőbe tesszük. A töltelékhez kikavarjuk a Ramát a porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat, a túrót, a tejszínt és a pudingport. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, a tésztát átgyúrjuk, és 1/3-ából kerek lapot nyújtunk. Belehelyezzük a kikent tortaformába (átmérő: 26 cm), a szélét magasra felemeljük. Rátesszük a tölteléket és elsimítjuk. A maradék tésztát darabokra szaggatjuk, és rászórjuk a töltelékre. 70 percig sütjük.
    70 perc sülés után a tüzet levesszük, és a süteményt a sütőben hagyjuk hűlni egy keveset. Azután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral hintjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem