Karamellkrémes tortaszelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 10 darab
    • liszt - 10 evőkanál
    • cukor - 10 evőkanál
    • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál
    • sütőpor - 0.5 teáskanál

    Krémhez

    • karamell ízű főzős pudingpor - 2 csomag
    • tej - 6 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm

    Tetejére

    • fehér csoki - 10 dekagramm
    • étcsokis bevonó - 10 dekagramm

    A formába

    • sütőpapír - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból hagyományos módon kikeverjük a piskótát, és egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-30 percig sütjük. Rácson hűtjük ki.
    2. A krémhez a pudingporokat a 6 dl tejben megfőzzük és teljesen kihűtjük. A Ramát előbb magában habosítjuk, majd a porcukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
    3. A piskótát kettévágjuk, a fele krémmel megtöltjük, rátesszük a másik lapot, majd a tetejére és az oldalára is egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
    4. A kétféle csokit megolvasztjuk külön-külön és mintákat rajzolva rálocsoljuk a torta tetejére. 2-3 óra hűtés után szeletelhető, de jobb előző nap elkészíteni.