Karamelles kacsa almával
Karamelles kacsa almával
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • majoránna - 1 evőkanál
  • olaj - 3 evőkanál
  • cukor - 1 darab
  • alma - 0.5 kilogramm
  • kacsa - 1 darab
  • Knorr Pirított hagymás Ízbomba - 1 darab

Elkészítés:

  1. A kacsát tisztítsuk meg és dörzsöljük be borssal. Hámozzuk meg az almát, negyedeljük fel, vágjuk ki a magját és szórjuk meg majoránnával. Töltsük meg a kacsát almával, majd a nyílást varrjuk be cérnával.
  2. A kacsát tegyük hőálló tálba, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá vizet és takarjuk le. Süssük kb. 90 percig 200 fokon.
  3. Egy óra sütés után adjuk a kacsához a maradék almát. Szórjuk meg az összemorzsolt Pirított hagymás Ízbombával és vegyük le a fedőt.
  4. Egy alacsony lábasba öntsük bele a cukrot, adjunk hozzá vizet és ecetet. Főzzük keverés nélkül addig, amíg a cukor világosbarna nem lesz.
  5. Öntsük le a kacsát a karamellel, tegyük át egy tálra és rakjuk körül a sült almával. Vörös-áfonyával tálaljuk.