Feltöltve:

Karamelles kacsa almával

timer 100
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

majoránna1 evőkanál
olaj3 evőkanál
cukor1 darab
alma0.5 kilogramm
kacsa1 darab
Knorr Pirított hagymás Ízbomba1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kacsát tisztítsuk meg és dörzsöljük be borssal. Hámozzuk meg az almát, negyedeljük fel, vágjuk ki a magját és szórjuk meg majoránnával. Töltsük meg a kacsát almával, majd a nyílást varrjuk be cérnával.

  2. 2. lépés

    A kacsát tegyük hőálló tálba, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá vizet és takarjuk le. Süssük kb. 90 percig 200 fokon.

  3. 3. lépés

    Egy óra sütés után adjuk a kacsához a maradék almát. Szórjuk meg az összemorzsolt Pirított hagymás Ízbombával és vegyük le a fedőt.

  4. 4. lépés

    Egy alacsony lábasba öntsük bele a cukrot, adjunk hozzá vizet és ecetet. Főzzük keverés nélkül addig, amíg a cukor világosbarna nem lesz.

  5. 5. lépés

    Öntsük le a kacsát a karamellel, tegyük át egy tálra és rakjuk körül a sült almával. Vörös-áfonyával tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem